Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ πριμοδοτεί τη δικτύωση εταιριών και ερευνητικών κέντρων
[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ πριμοδοτεί τη δικτύωση εταιριών και ερευνητικών κέντρων

[Euro2day]: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ πριμοδοτεί τη δικτύωση εταιριών και ερευνητικών κέντρων

Κίνητρα για την τεχνολογική διεθνοποίηση επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων δίνει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Από 15% έως και 100% το ύψος της επιδότησης για όσους ενταχθούν στη δράση. Ποιοι τομείς είναι επιλέξιμοι.

Με το συνολικό ποσό των 10,1 εκατ. ευρώ θα πριμοδοτήσει το υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα ερευνητικά κέντρα και τις επιχειρήσεις της χώρας που επιδιώκουν την τεχνολογική συνεργασία και τη δικτύωση με ευρωπαϊκούς ομοειδείς φορείς.

Η ενίσχυση, θα παρασχεθεί μέσω του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τον τίτλο «ΕRΑΝΕΤs 2021Α – Ευρωπαϊκή Ε&Τ Συνεργασία – Πράξη Επιχορήγησης Ελληνικών φορέων που συμμετείχαν επιτυχώς σε Κοινές Προκηρύξεις Υποβολής Προτάσεων των Ευρωπαϊκών Δικτύων ERANETs».
Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 21 Ιουλίου και «κλείνει στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα, αφορά στην ενίσχυση για την υλοποίηση ερευνητικού έργου και δαπανών καινοτομίας. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Δικτύωση των ερευνητικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι βασικός στόχος των σχημάτων ERA-NETS είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ φορέων διαφορετικών Κρατών μελών και συνδεδεμένων κρατών και να συντονίσει κοινές ερευνητικές δραστηριότητες.

Με τον όρο «ερευνητικές δραστηριότητες» που διεξάγονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, εννοούνται τα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, μέρος των προγραμμάτων αυτών ή παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Συνήθως, αυτές οι δραστηριότητες, είτε είναι στρατηγικά προγραμματισμένες, είτε εκτελούνται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, είτε χρηματοδοτούνται και διαχειρίζονται από εθνικούς δημόσιους οργανισμούς ή από δομές που συνδέονται στενά με, – ή έχουν οριστεί – από τις δημόσιες αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!