Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι νέες τιμές-στόχοι για τράπεζες και blue chips
[Euro2day]: Οι νέες τιμές-στόχοι για τράπεζες και blue chips

[Euro2day]: Οι νέες τιμές-στόχοι για τράπεζες και blue chips

Οι προσδοκίες των αισιόδοξων και οι ανησυχίες των απαισιόδοξων για την πορεία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς. Η τεχνική εικόνα και τα κλειδιά του stock picking. Οι φόβοι για ιστορικών διαστάσεων ύφεση και τι προεξοφλείται τώρα.

Tο πρώτο τετράμηνο του 2020 θα μείνει αξέχαστο τόσο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όσο και στην παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές. Το μήνυμα είναι αρνητικό, ενώ καθίσταται ολοένα και πιο φανερό στις επιχειρήσεις ότι βρισκόμαστε μάλλον στην αρχή της κρίσης και των προβλημάτων που έφερε ο κορωνοϊός και όχι στο τέλος του (πρωτοφανούς) προβλήματος.

Παρότι οι όποιες τρέχουσες εκτιμήσεις μπορεί να είναι πρόωρες και να απέχουν σημαντικά από αυτό που τελικά θα επικρατήσει (άρα περιορισμένης ακρίβειας), η κατάσταση στην εγχώρια οικονομία φαντάζει ως η «τέλεια καταιγίδα». Οι ελληνικές επιχειρήσεις, από εκεί που ετοιμάζονταν να δρέψουν καρπούς από τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, το μειωμένο κόστος δανεισμού και την ανάπτυξη, υποχρεώνονται σε πλήρη ανατροπή του σχεδιασμού τους, με σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της διαφαινόμενης σφοδρής ύφεσης. Έστω και υπό τις συνθήκες αυτές, όμως, είναι σημαντική η… φωτογραφική αποτύπωση της συγκυρίας στην αγορά και στην οικονομία: μέσα από αυτές τις πολλές και διαδοχικές φωτογραφίες, μπορεί να αποκαλυφθούν οι πραγματικές δυνάμεις της αγοράς.

Τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος, αλλά και το 2021, δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά αφού κάθε νέα εκτίμηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!