Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέες «εμπλοκές» στο παζάρι για τα 750 δισ. της Κομισιόν
[Euro2day]: Νέες «εμπλοκές» στο παζάρι για τα 750 δισ. της Κομισιόν

[Euro2day]: Νέες «εμπλοκές» στο παζάρι για τα 750 δισ. της Κομισιόν

Στο καλάθι της διαπραγμάτευσης μπαίνει ακόμα και η χρονική διάρκεια του Ταμείου Ανάκαμψης. «Ποσοτικοποίηση» της κρίσης από την Covid-19 ζητά ο Βορράς. Όχι στην αμοιβαιοποίηση του χρέους επιμένουν οι «frugal four».

Τη βασική φόρμουλα για τη βάση διαπραγμάτευσης για το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης ψάχνει ακόμα η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr.

H Γερμανία, που αναλαμβάνει επισήμως την 6μηνη προεδρία της ΕΕ την Τετάρτη, έχει ήδη κάνει τον πρώτο αναγνωριστικό γύρο με τις χώρες-μέλη, ώστε να σχηματιστεί ένα μοντέλο πάνω στο οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση. Για να γίνει αυτό, όμως, αναφέρουν πηγές από το Βερολίνο, πρέπει να υπάρχει μία επί της αρχή συμφωνία για δύο μεγάλα θέματα:

  1. Το συνολικό ύψος του πακέτου
  2. Η αναλογία δανείων-επιδοτήσεων

Το εγχείρημα αποδεικνύεται τελικά αρκετά δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι επιδιώκεται συμφωνία πριν τον Αύγουστο. Ήδη, όπως έχουμε γράψει, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει χωρίσει τη διαπραγμάτευση σε 5 υποομάδες , σε μια προσπάθεια να βρεθεί πιο εύκολα κοινό έδαφος. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι μπορεί να δοθούν στις χώρες-μέλη διαφορετικά σχέδια, τα οποία στην τελική διαπραγμάτευση θα γίνουν ένα. Και αυτό γιατί εκτός από το ύψος του Ταμείου (750 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η πρόταση της Κομισιόν) και την αναλογία δανείων-επιδοτήσεων (500 +250 δισεκατομμύρια), έχουν διαφανεί και μια σειρά από άλλα θέματα που μπλοκάρουν αυτή τη στιγμή τη διαπραγμάτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!