Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα νευρική κρίση στο λιανεμπόριο από τη συνέχιση του lockdown
[Euro2day]: Νέα νευρική κρίση στο λιανεμπόριο από τη συνέχιση του lockdown

[Euro2day]: Νέα νευρική κρίση στο λιανεμπόριο από τη συνέχιση του lockdown

Με κλειστά μαγαζιά μένουν οι επιχειρηματίες που προσδοκούσαν την έλευση του click in shop. Για ζήτημα επιβίωσης χιλιάδων επιχειρήσεων μετά από εννέα εβδομάδες lockdown. Κίνδυνος να χαθεί το όποιο μομέντουμ ενόψει εκπτώσεων.

Τα μέτρα για την πρόληψη του τρίτου κύματος της πανδημίας “βουλιάζουν” τις ελπίδες των εμπόρων για ανάκαμψη μετά το “σωσίβιο” του click away κατά την εορταστική περίοδο – και το λιανεμπόριο γίνεται ο δεύτερος κλάδος μετά την εστίαση που απειλεί με καθίζηση το ΑΕΠ.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν καταστροφικό το νέο lockdown ενόψει εκπτώσεων, καθώς κρατά δέσμια σε καθεστώς αβεβαιότητας την αγορά για ένατη εβδομάδα, σε συνέχεια μάλιστα μιας εορταστικής σεζόν με πενιχρά έσοδα, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς “ψηφιακό ράφι” – που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν 8 στις 10.

“Η αγορά μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, με αβεβαιότητα διαρκείας” λένε στο Euro2day.gr παράγοντες της αγοράς, που προειδοποιούν ότι μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν “αντέχει”. Οκτώ εβδομάδες από την ενεργοποίηση των περιοριστικών μέτρων τον Νοέμβριο και με εξαίρεση τις ημέρες των γιορτών που τα καταστήματα λειτούργησαν με το μοντέλο click away (ηλεκτρονικές/τηλεφωνικές παραγγελίες και παράδοση εκτός των καταστημάτων), είναι πολύς χρόνος για μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα, από τα έσοδα των οποίων εξαρτάται η επιβίωση οικογενειών.

Σε κλοιό μικρές επιχειρήσεις

“Πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!