Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα φωτιά στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα
[Euro2day]: Νέα φωτιά στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα

[Euro2day]: Νέα φωτιά στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα

Στα ύψη οι τιμές σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία. Επανέρχεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα η βρετανική ενεργειακή εταιρεία Bulb, έβδομη μεγαλύτερη στη χώρα, πτωχεύει, με 1,7 εκατ. πελάτες. Είναι η 23η που καταρρέει.

Αλλη μια ημέρα έρχεται καυτή για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά της Ευρώπης. Η Ελλάδα φιγουράρει στις κορυφές της λίστας της ακρίβειας, μαζί με Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος της επόμενης ημέρας (23/11/2021) από την πλατφόρμα EnergyLive, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη υψηλότερη στα 270,65 ευρώ/MWh.

Πρώτη είναι η Ελβετία με 273,79 ευρώ/MWh, ακολουθούν Γαλλία και Ιταλία (270,21 ευρώ/MWh), Βέλγιο (267,73 ευρώ/MWh) και Γερμανία (241,87 ευρώ/MWh), καθώς επανέρχεται η κρίση της ενέργειας στην Ευρώπη και συνεχίζονται οι διαταραχές που κοστίζουν ακριβά σε νοικκυριά και επιχειρήσεις. Υψηλές τιμές και στις δυο χώρες της Ιβηρικής, Ισπανία και Πορτογαλία (225,58 ευρώ/MWh).

Παράλληλα, νέα πίεση δέχονται και οι χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη που ήλπιζαν σε χαμηλότερες τιμές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο χειμώνας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.


Βρετανία: 23η εταιρεία ενέργειας που καταρρέει

Την ίδια ώρα η βρετανική εταιρεία παροχής ενέργειας Bulb, η έβδομη μεγαλύτερη του τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι ετοιμάζεται να υπαχθεί σε διαδικασία πτώχευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!