Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα επιτροπή και «βαθμολόγιο» φέρνει ελέγχους εξπρές από το ΣΔΟΕ
[Euro2day]: Νέα επιτροπή και «βαθμολόγιο» φέρνει ελέγχους εξπρές από το ΣΔΟΕ

[Euro2day]: Νέα επιτροπή και «βαθμολόγιο» φέρνει ελέγχους εξπρές από το ΣΔΟΕ

Ειδική επιτροπή αναλαμβάνει το φιλτράρισμα και τη βαθμολόγηση όλων των πληροφοριών που συγκεντρώνει η υπηρεσία για φορολογικές υποθέσεις. Από που αντλούνται στοιχεία. Ποιοι την συγκροτούν, πώς κατηγοριοποιούν τις υποθέσεις.

Στο φιλτράρισμα και τη βαθμολόγηση όλων των πληροφοριών για φορολογικές υποθέσεις που φθάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στο φοροελεγκτικό μηχανισμό και τη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρώντας να εντοπίσει εστίες φοροδιαφυγής και να τονώσει τα φορολογικά έσοδα που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Ειδική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει και να αξιολογήσει πληροφορίες που αφοaρούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ακόμα και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης.

Πολλές από τις πληροφορίες αυτές προέρχονται από καταγγελίες που γίνονται ανώνυμα ή επώνυμα είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email ή ακόμα και μέσω αλληλογραφίας συνήθως από χωρισμένα ζευγάρια, απολυμένα στελέχη εταιρειών ή και από επιχειρηματίες οι οποίοι «καρφώνουν» ανταγωνιστές τους.

Η ειδική ομάδα που θα ελέγχει τις πληροφορίες θα συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και θα αξιολογεί την κάθε πληροφορία και θα τη βαθμολογεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά τη δράση που απαιτείται.

Το βαθμολόγιο της επιτροπής της γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ έχει πέντε κλιμάκια. Με τον αριθμό 0 σημειώνονται οι υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον που τίθενται στο αρχείο, το 1 σημαίνει ότι η πληροφορία είναι απλή μικρού ενδιαφέροντος, ο αριθμός 2 σημαίνει ότι η πληροφορία είναι ενδιαφέρουσα σημαντική και εντάσσεται για περαιτέρω διερεύνηση, αν η πληροφορία πάρει βαθμό 3 τότε θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα εξόχως σημαντική και διαβιβάζεται για άμεση διερεύνηση με έκδοση εντολής ελέγχου ενώ αν πάρει βαθμό 4 σημαίνει πως απαιτεί ειδικό χειρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!