Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα επένδυση σε data center από την Cloudrock
[Euro2day]: Νέα επένδυση σε data center από την Cloudrock

[Euro2day]: Νέα επένδυση σε data center από την Cloudrock

Πόλος έλξης επενδύσεων σε data centers γίνεται η Ελλάδα με νέους «παίκτες» να εμπιστεύονται την χώρα μας. Η τελευταία ανακοίνωση ήρθε από την Cloudrock που προχωρά σε επένδυση 3 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία.

«Ντόμινο» νέων επενδύσεων σε data centers έχει προκληθεί τους τελευταίες μήνες στην χώρα μας. Μετά τις ανακοινώσεις της Microsoft και της Lamda Helix, νέες επενδύσεις μικρότερης κλίμακας αλλά ιδιαίτερης σημασίας έρχονται να προστεθούν στο … «χαρτοφυλάκιο» της Ελλάδας.

Μία από τις νέες επενδύσεις είναι αυτή της Cloudrock, η οποία ιδρύθηκε το 2019, και έχει ήδη υλοποιήσει επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση ιδιόκτητου data center στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Πρόκειται για μία εταιρεία 100% ελληνικών συμφερόντων που όπως ανακοίνωσε σχεδιάζει επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ εντός της πενταετίας. Η Cloudrock, προσφέρει καινοτόμες και «έξυπνες» εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως το Internet of Things (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Ο CEO της εταιρείας, Βασίλης Καραβασίλης, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας το πενταετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας τόνισε ότι στόχος είναι:

  • H επέκταση των υποδομών του Κέντρου στον Άγιο Στέφανο.
  • Η βελτιστοποίηση ώστε το data center να γίνει πιο πράσινο.
  • Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για αύξηση της αποδοτικότητας.
  • Η απόκτηση νέων πιστοποιήσεων.

Παράλληλα προανήγγειλε πρόσληψη 8 νέων υπαλλήλων μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Με τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, που σχεδιάζονται στη χώρα είναι απολύτως αναγκαίες περισσότερες υποδομές σε data centers.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!