Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα δεδομένα για την απασχόληση στο χώρο του εμπορίου
[Euro2day]: Νέα δεδομένα για την απασχόληση στο χώρο του εμπορίου

[Euro2day]: Νέα δεδομένα για την απασχόληση στο χώρο του εμπορίου

Λιγότερες κατά σχεδόν 19% οι θέσεις εργασίας το 2019 σε σχέση με το 2008. Οι προσπάθειες ανάκαμψης και η επίδραση των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Τι προκύπτει από την ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ.

Στα προ 20ετίας επίπεδα και συγκεκριμένα, σε αυτά του 1999 «επέστρεψε» το περασμένο έτος η απασχόληση στο εμπόριο.

Αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη, δημιουργεί προβληματισμό για την απώλεια πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας και πολλών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης, εντούτοις η γενική εικόνα θα μπορούσε να εκληφθεί και ως θετική, καθώς η απασχόληση στον κλάδο, φαίνεται να έλαβε μια απόσταση… ασφαλείας από τα χαμηλά επίπεδα που καταγράφηκαν το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) το 2019 ο κλάδος του εμπορίου, παρείχε απασχόληση σε 685.963 άτομα άνω των 15 ετών, σημειώνοντας ωστόσο υποχώρηση της τάξεως του 0,6% σε σχέση με το 2018. Δηλαδή, το 2019 οι απασχολούμενοι στο εμπόριο, ήταν όσοι και το 1999.

Η μικρή αυτή υποχώρηση των θέσεων εργασίας πέρυσι στον κλάδο που διέκοψε την ανοδική τροχιά της απασχόλησης, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ προκαλεί εύλογη έκπληξη για δύο λόγους: αφενός λόγω της εκτίμησης περί ανοδικής πορείας της απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο και αφετέρου λόγω των θετικών ρυθμών μεγέθυνσης τόσο της οικονομίας, όσο και της συνολικής απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!