Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Νέα δεδομένα για αγορά και οικονομία
[Euro2day]: Νέα δεδομένα για αγορά και οικονομία

[Euro2day]: Νέα δεδομένα για αγορά και οικονομία

Η επιστροφή στην κανονικότητα, τα μηνύματα από τους δείκτες και οι νέες εκτιμήσεις. Η αύξηση των αποτιμήσεων στο ταμπλό και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται. Τι μπορεί να πάει… στραβά και να ανατραπεί το θετικό σενάριο.

Eπιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει υψηλότερα επιτόκια, σφιχτότερη δημοσιονομική πολιτική και περιορισμός της απλόχερης προσφοράς χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες.

Παρ’ όλα αυτά, η παραπάνω διαδικασία αναμένεται να είναι σταδιακή και συνδυασμένη με μια τόνωση της διεθνούς ζήτησης, η οποία στην Ελλάδα θα λάβει κατά τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της εισροής μεγάλου ύψους κοινοτικών κονδυλίων.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου καλούνται να συνεκτιμήσουν από τη μια πλευρά τις πολύ υψηλότερες τρέχουσες τιμές του ταμπλό και, από την άλλη, τα πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, σε συνδυασμό με τις θετικότερες προοπτικές που διαγράφονται.

Σε κάθε περίπτωση, οι μέσοι δείκτες στο Χ.Α. που αναφέρονται σε P/E γύρω στο 20 και σε μέση μερισματική απόδοση των μη τραπεζικών μετοχών κοντά στο 2,8%, δεν παραπέμπουν σε «φούσκα», ενώ οι φετινές προοπτικές κερδοφορίας είναι σαφώς ανοδικές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τριμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών .

Οι επενδυτές αυτή την περίοδο προσπαθούν να προβλέψουν σωστά ποια θα είναι τελικά η κατάσταση στην (ελληνική και παγκόσμια) οικονομία μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα», ως αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!