Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
[Euro2day]: Ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

[Euro2day]: Ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Τα βασικά εμπόδια για συμφωνία. Τι δήλωσαν Μέρκελ και Μακρόν. Παραμένουν οι εθνικές προτεραιότητες, τόνισε ο Μητσοτάκης.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών δεν συμφώνησαν ούτε στη νέα συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να συμφωνήσουμε στον προϋπολογισμό» ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνόδου κορυφής ο κ. Μισέλ. Όπως σημείωσε, ακόμα δεν είναι δυνατό να αποφασιστεί πότε θα διεξαχθεί η επόμενη σύνοδος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών ήταν πολύ μεγάλη για να γεφυρωθεί. Η ίδια σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για το πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία των ηγετών της Ε.Ε. να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη διακοπή της συνόδου κορυφής χθες το βράδυ, επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο αγώνα δρόμου με διμερείς συναντήσεις, προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των χωρών που εισφέρουν στον προϋπολογισμό και αυτών που είναι ωφελούμενες.

Ενα βασικό εμπόδιο για την πρόοδο των συζητήσεων, ήταν οι προτάσεις από τις Βρυξέλλες για τη σταδιακή κατάργηση των επιστροφών που χορηγούνται στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία και την Αυστρία -οι οποίες είναι από τους μεγαλύτερους καθαρώς εισφέροντες στον προϋπολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!