Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Mπρα ντε φερ» ενοικιαστών-ιδιοκτητών για τις εμπορικές μισθώσεις
[Euro2day]: «Mπρα ντε φερ» ενοικιαστών-ιδιοκτητών για τις εμπορικές μισθώσεις

[Euro2day]: «Mπρα ντε φερ» ενοικιαστών-ιδιοκτητών για τις εμπορικές μισθώσεις

Ισχυρές αντιστάσεις από ιδιοκτήτες και μεγάλους developers στα αιτήματα. Διαφοροποίηση καταγράφεται στον κλάδο εστίασης. Πώς αντέδρασαν τα malls. Γιατί το φθινόπωρο θεωρείται κομβικό για την εξέλιξη της διελκυστίνδας μεταξύ επιχειρήσεων και εκμισθωτών.

Στάση αναμονής όσον αφορά την τροποποίηση των εμπορικών μισθώσεων τηρεί η αγορά real estate, τόσο όσον αφορά το επίπεδο προσαρμογής των ενοικίων όσο και τη χρονική περίοδο της πιθανής μείωσης.

Δεδομένης της κυβερνητικής παρέμβασης έως και τον Ιούνιο, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί διατηρούν το bonus του -40% στην καταβολή ενοικίων, ενώ για τουριστικές και εκείνες της εστίασης επεκτείνεται έως και τον Αύγουστο.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη ξεκάθαρη «περίμετρο», καθώς στην παρούσα φάση, η διελκυστίνδα μεταξύ ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων μισθωτών δεν έχει επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στον μέσο όρο των προ Covid- 19 ενοικίων, αναφέρουν τόσο παράγοντες της κτηματαγοράς όσο και των επιχειρήσεων.

Το αίτημα εκ μέρους των επιχειρήσεων λιανικής και εστίασης -που αντικειμενικά έχουν πληγεί από το lockdown- για επέκταση του μέτρου μείωσης των ενοικίων έως τουλάχιστον το τέλος του έτους δεν έχει ικανοποιηθεί θεσμικά, αλλά παραμένει στις ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής και μέλους του Πανελληνίου Συλλόγου Μεσιτών Λευτέρη Ποταμιάνο, «ακόμη δεν έχει εμπεδωθεί η επίπτωση της πανδημίας και της διαφαινόμενης οικονομικής ύφεσης, έτσι ώστε να υπάρξει σαφής τάση στα ενοίκια εμπορικών καταστημάτων».

Σημειώνει πως στην παρούσα φάση, την περίμετρο έθεσαν τα κυβερνητικά μέτρα, ωστόσο οι εμπορικές μισθώσεις δεν έχουν τροποποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!