Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι μπορεί να αντιστρέψει το momentum στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Τι μπορεί να αντιστρέψει το momentum στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Τι μπορεί να αντιστρέψει το momentum στο Χρηματιστήριο

Η προσοχή παραμένει προσηλωμένη στην αρνητική πορεία της πανδημίας και λιγότερο στη θετική πορεία των διεθνών αγορών και των αποτελεσμάτων των εισηγμένων. Τα κρίσιμα τεχνικά σημεία και τα στοιχήματα για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Μετά τις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για το Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, οι αγοραστές αφυπνίστηκαν και ενεργοποίησαν τη διαδικασία της αντίδρασης, χωρίς ωστόσο να φαίνεται διάθεση αναμέτρησης με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Η χαμηλή αξία των συναλλαγών μειώνει ταυτόχρονα την ποιότητα της αντίδρασης της αγοράς και είναι πιθανό να «κρεμάσει» τους συμμετέχοντες. Παρά τα θετικά μηνύματα που εκπέμπουν πλήθος εγχώριων εταιρειών σε επίπεδο ταμειακών ροών, αλλά και μερισματικών αποδόσεων, η προσοχή της αγοράς παραμένει προσηλωμένη στην αρνητική πορεία της πανδημίας και λιγότερο στη θετική πορεία των διεθνών αγορών και των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών.

Το κρίσιμο για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι η αλλαγή επιπέδου με την παγίωση μιας μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης που θα αντανακλά υγιείς οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, οι μέσοι δείκτες αποτίμησης στο Χ.Α. παραπέμπουν σε μια ορθολογικά αποτιμημένη αγορά χωρίς ενδείξεις «φούσκας», ενώ οι προοπτικές κερδοφορίας τα επόμενα 3-5 έτη είναι σαφώς ανοδικές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα τριμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών.

Από την άλλη, οι επενδυτές αυτή την περίοδο προσπαθούν να προβλέψουν σωστά ποια θα είναι τελικά η κατάσταση στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα», ως αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!