Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μπόνους 9 εκατ. ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια
[Euro2day]: Μπόνους 9 εκατ. ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια

[Euro2day]: Μπόνους 9 εκατ. ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια

Ποιους αφορά το πρόγραμμα «e-Astypalea», μέσω της χορήγησης «οικολογικού bonus» για την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί. Τα ποσοστά επιδότησης.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, το πρόγραμμα «e-Astypalea» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα καταστήσει την Αστυπάλαια το πρώτο πράσινο και λειτουργικά έξυπνο νησί της Μεσογείου, όπως ενημερώνει το υπ. Ενέργεριας και Περιβάλλοντος.

Η προκήρυξη της δράσης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, την οποία υπογράφουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εκδόθηκε τη Δευτέρα (ΦΕΚ Β 3961/30.08.2021), σηματοδοτώντας την ενεργοποίηση του προγράμματος «e-Astypalea». Μέσω της χορήγησης «οικολογικού bonus», η δράση στοχεύει στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου των συμβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά.

Το πρόγραμμα «e-Astypalea», που σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, προβλέπει την επιδότηση της αγοράς ή της μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ταυτόχρονη απόσυρση των παλαιών οχημάτων. Η απόσυρση είναι προαιρετική με εξαίρεση τα ταξί για τα οποία είναι υποχρεωτική.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!