Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μπλόκο» στη μεταναστευτική πολιτική Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο
[Euro2day]: «Μπλόκο» στη μεταναστευτική πολιτική Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

[Euro2day]: «Μπλόκο» στη μεταναστευτική πολιτική Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αυθαίρετη και παρορμητική την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να αναστείλει το πρόγραμμα που προστάτευε από την απέλαση τους μετανάστες κάτω των 30 ετών.

Σε μια απόφαση κόλαφο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το καθεστώς προστασίας που είχε αναγνωρίσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα σε 700.000 νέους μετανάστες, τους επονομαζόμενους Dreamers, το οποίο ήθελε να καταργήσει ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «αυθαίρετη» και «παρορμητική» την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να αναστείλει το πρόγραμμα που υιοθέτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστάτευε από την απέλαση τους μετανάστες κάτω των 30 ετών, που είχαν έρθει παρανόμως στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά.

Ο επικεφαλής του Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς συντάχθηκε με τους τέσσερις προοδευτικούς συναδέλφους του σε αυτήν την απόφαση που ελήφθη με μικρή πλειοψηφία (πέντε δικαστές εκ των εννέα).

Ο Δημοκρατικός προκάτοχος του Τραμπ είχε άρει το 2012 την απειλή απέλασης σε βάρος των Dreamers, παρέχοντάς τους αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάτι αναγκαίο για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, να οδηγούν ή να σπουδάσουν στις ΗΠΑ.

Το 2017, ο Τραμπ αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα αυτό (DACA), θεωρώντας το «παράνομο».

Δικαστήρια, που συγκλήθηκαν εκτάκτως, ανέστειλαν την απόφασή του, όμως η κυβέρνηση άσκησε έφεση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο τελικά απεφάνθη κατά του για διαδικαστικούς λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!