Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μπλόκο Κομισιόν στη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων
[Euro2day]: Μπλόκο Κομισιόν στη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων

[Euro2day]: Μπλόκο Κομισιόν στη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων

Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να υπάρξουν εξασφαλίσεις για ορθή υλοποίηση των έργων και της συντήρησης, δεν θα λάβει ούτε ευρώ ενωσιακών κονδυλίων ξεκαθαρίζει.

Προθεσμία μέχρι το τέλος του 2021 δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ με τρόπο που να διασφαλίζεται πως τα σιδηροδρομικά έργα δεν θα σέρνονται για χρόνια, θα λειτουργούν ικανοποιητικά και θα υπάρχει σαφές μοντέλο συντήρησης.

Μέχρι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο και να δημιουργηθεί από κοινού ένας κατάλογος με έργα προτεραιότητας, η Κομισιόν έχει ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα δεν θα λάβει κοινοτικά κονδύλια για σιδηροδρομικά έργα.

Στο υπουργείο Υποδομών επαναλαμβάνουν τακτικά το μακρύ κατάλογο διαγωνισμών που προετοιμάζουν αλλά παραλείπουν να αναφέρουν πως κανένας διαγωνισμός δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν καλυφθεί η συγκεκριμένη απαίτηση της Κομισιόν. Η τελευταία, στην χθεσινή έβδομη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας αφήνει, μάλιστα, και αιχμές για καθυστερήσεις στην προώθηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης του ομίλου ΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ δημιουργήθηκε επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Κομισιόν, που θα καταρτίσει το πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ και το νέο μοντέλο υλοποίησης των σιδηροδρομικών έργων, μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.

Η απόφαση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή έχει υπογραφεί από τον Μάιο, τονίζεται στην χθεσινή έκθεση, χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη μέχρι σήμερα. Μάλιστα στις Βρυξέλλες περιμένουν να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στον ΟΣΕ και στο σχεδιασμό των σιδηροδρομικών έργων μέσα στον Οκτώβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!