Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μπαίνουν μέσα» επτά στις 10 εταιρείες εστίασης
[Euro2day]: «Μπαίνουν μέσα» επτά στις 10 εταιρείες εστίασης

[Euro2day]: «Μπαίνουν μέσα» επτά στις 10 εταιρείες εστίασης

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του κλάδου εξετάζουν σοβαρά τη διατήρηση του «λουκέτου» για φέτος. Στήριξη αντίστοιχη με αυτή των τουριστικών επιχειρήσεων ζητά η ΕΠΟΕΣ, με μείωση των μισθωμάτων έως τα τέλη του έτους.

Στήριξη αντίστοιχη με αυτή που θεσπίστηκε για τις τουριστικές επιχειρήσεις ζητά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ενωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΠΟΕΣ, βρισκόμαστε 10 ημέρες μετά την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης και παρά τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων στους εξωτερικούς χώρους, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει. Και θα αργήσει ακόμα περισσότερο, όσο η αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας της Covid-19 επιδρά ανασταλτικά στη λειτουργία του τουρισμού και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Πέρυσι, η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 30 εκατ. επισκέπτες, περίπου τρεις φορές τον πληθυσμό της. H απουσία αυτών των επισκεπτών φέτος προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στους κλάδους που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, όπως η εστίαση, η οποία πλήττεται τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στα αεροδρόμια, στα νησιά και στους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 1 στις 4 επιχειρήσεις εστίασης, σε κλειστές ή ανοιχτές αγορές, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν καθόλου φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!