Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μπαράζ νέων επενδύσεων σε data centers στην Ελλάδα
[Euro2day]: Μπαράζ νέων επενδύσεων σε data centers στην Ελλάδα

[Euro2day]: Μπαράζ νέων επενδύσεων σε data centers στην Ελλάδα

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά από τη Lamda Hellix και την Digital Realty η υλοποίηση νέων επενδύσεων σε data centers στη χώρα μας. Τη νέα επένδυση με αποτύπωμα πάνω από 1,1 δισ. ευρώ ακολουθεί η Microsoft, η Hellas Sat κ.α. ,ισχυροποιώντας το «χαρτοφυλάκιο» της Ελλάδας.

Στρατηγική θέση στο περιφερειακό στερέωμα στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των data center αποκτά σταδιακά η χώρα μας με τη μία εταιρεία μετά την άλλη να ανακοινώνουν επενδύσεις κλιμακούμενες από μερικά εκατ. ευρώ έως και πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

Οι νέες επενδύσεις της Lamda Hellix, η οποία έχει εξαγοραστεί από τον αμερικανικό όμιλο Digital Realty, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των διοικήσεων των δύο εταιρειών στον πρωθυπουργό Κ.. Μητσοτάκη.

Η εταιρεία «γκαζώνει» για την κατασκευή του Athens-3 και του Athens-4. Πρόκειται για δύο νέα data center, επένδυση που θα φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ ενώ το αποτύπωμα τους σε βάθος δεκαετίας θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Lamda Hellix λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί ήδη δύο data centers, το πρώτο με ονομασία Athens-1 από το 2003 και το Athens-2 από το 2015.

Για τις συγκεκριμένες επενδύσεις ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (7/7) στο Μέγαρο Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!