Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Μόσχα ενισχύει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων
[Euro2day]: Η Μόσχα ενισχύει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων

[Euro2day]: Η Μόσχα ενισχύει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων

Σε υψηλό πέντε μηνών αυξήθηκαν τα ημερήσια κρούσματα στη Μόσχα το τελευταίο 24ωρο.

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ενισχύσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας ζητώντας από τους πολίτες να φορούν μάσκες και γάντια στους δημόσιους χώρους, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 10.407 νέα κρούσματα Covid-19, από τα οποία τα 4.124 στη Μόσχα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο και το τέλος του δεύτερου, φονικού κύματος της πανδημίας.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην μη τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές δεν προτίθενται να επιβάλουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται στην Μόσχα, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται», δήλωσε ο Γιεβγκένι Ντάντσικοφ αξιωματούχος του Δήμου της Μόσχας.«Η επιβολή χρήσης προσωπικών μέτρων προστασίας από τον κόσμο στους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς, κυρίως του μετρό, καθώς και των χώρων ψυχαγωγίας θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ντάντσικοφ.

Από τους Μοσχοβίτες ζητείται να φορούν μάσκες και γάντια στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ταξί και σε χώρους όπως τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, αλλά τα μέτρα αυτά έχουν ατονήσει.

Άτομα που δεν χρησιμοποιούν ατομικά μέτρα προστασίας κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!