Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς
[Euro2day]: JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

[Euro2day]: JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Σημαντικό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς από τα τρέχοντα επίπεδα, της τάξεως του 37%, βλέπει ο διεθνής οίκος. Γιατί δίνει ουδέτερη σύσταση.

Η JP Morgan με νέα έκθεσή της και σημερινή ημερομηνία (27/5) προχωρά σε ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και με τιμή-στόχο τα 2 ευρώ ανά μετοχή, η οποία προσφέρει σημαντικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της τάξεως του 37%.

Μετά την αύξηση στα κεφάλαια, η τράπεζα είναι έτοιμη να φέρει τη μη εξυπηρετούμενη έκθεση NPEs σε μονοψήφιο επίπεδο έως τις αρχές του 2022 από το τρέχον 46% και στοχεύει στη συνέχεια να βελτιώσει τον δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ROTE προς ένα βιώσιμο διψήφιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Οι επιχειρησιακοί στόχοι της τράπεζας είναι φιλόδοξοι, ωστόσο η βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και το ιστορικό επιτυχίας διοίκησης δημιουργεί αισιοδοξία στην αμερικανική τράπεζα.

Η Πειραιώς δικαιολογεί μια σχετική έκπτωση σε σχέση με τις άλλες τράπεζες και ως εκ τούτου, προτιμά την ουδέτερη σύσταση έναντι συστάσεων υπεραπόδοσης για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα , που οι τίτλοι τους είναι διαπραγματεύσιμοι στις 0,41x-0,53x την ενσώματη λογιστική αξία (P / TBV) και με δείκτες 7,8%-9,2% πρόβλεψη ROTEs το 2023e.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!