Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Morgan Stanley: Πόσο απειλεί η Δέλτα την ανάκαμψη στον Ευρωνότο
[Euro2day]: Morgan Stanley: Πόσο απειλεί η Δέλτα την ανάκαμψη στον Ευρωνότο

[Euro2day]: Morgan Stanley: Πόσο απειλεί η Δέλτα την ανάκαμψη στον Ευρωνότο

Σε ισχύ το σενάριο για ισχυρή καλοκαιρινή ανάκαμψη, με τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα να αυξάνονται λόγω της έξαρσης κρουσμάτων από την ινδική μετάλλαξη, τονίζει ο οίκος. Οι ανησυχίες για τη μεταποίηση και τα σενάρια.

Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα αποτυπώνονται στους μακροοικονομικούς δείκτες της Ευρώπης ήδη, εξηγεί η Morgan Stanley.

Τα οικονομικά στοιχεία εμφανίζουν μεικτή εικόνα και η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται από την πλευρά της προσφοράς και τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη Δέλτα, επιβαρύνοντας τις έρευνες κλίματος.

Ωστόσο, η αποδυναμωμένη σύνδεση μεταξύ των περιπτώσεων και των νοσηλειών σημαίνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε βέβαιοι για μια ισχυρή καλοκαιρινή ανάκαμψη, διευκρινίζει η Morgan Stanley.

Aπό την άλλη, όμως, καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται και πάλι σε όλη την Ευρώπη με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η ανάκαμψη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα μπορούσε να καθυστερήσει ή και να αντιστρέψει την επαναλειτουργία και το άνοιγμα των οικονομιών, με σημαντικές συνέπειες για τον εξαρτώμενο από τον τουρισμό ευρωπαϊκό Νότο, επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα.

Η Ολλανδία για παράδειγμα επανέφερε τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε κομμάτια του κλάδου εστίασης τις προηγούμενες ημέρες, με αρκετές κυβερνήσεις να εκδίδουν προειδοποιήσεις κατά των διακοπών σε μέρη όπως η Ισπανία.

Ενώ υπάρχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών νέων παραγγελιών μεταποίησης και των χαμηλών αποθεμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας μόλις τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό αμβλυνθούν, θα υπάρξει σαφής αρνητικός αντίκτυπος βραχυπρόθεσμα από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Αυτό εξουδετερώνει το μεγαλύτερο μέρος του ανοδικού κινδύνου από μια ισχυρότερη επαναλειτουργία για το δεύτερο τρίμηνο, εκτιμά η Morgan Stanley.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!