Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Morgan Stanley: Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η ΕΚΤ στα μέτρα στήριξης
[Euro2day]: Morgan Stanley: Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η ΕΚΤ στα μέτρα στήριξης

[Euro2day]: Morgan Stanley: Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η ΕΚΤ στα μέτρα στήριξης

Πώς εκτιμά ο αμερικανικός οίκος ότι θα κινηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης. Τα περιθώρια κινήσεων μετά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP. Πώς πιστεύει ότι θα κινηθεί ο ρυθμός αγορών.

Η Morgan Stanley εξηγεί ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί το μελλοντικό QE. Με μόλις έξι μήνες να απομένουν μέχρι τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων PEPP, η επόμενη βασική απόφαση που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ είναι να συμφωνήσει για το QE μετά το PEPP.

Όμως η συμφωνία φαίνεται κάπως μακριά, καθώς οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες – με ανοδικές εκπλήξεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να εξισορροπούνται από τους καθοδικούς κινδύνους για την ανάκαμψη και τις αδύναμες μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό, αλλά και τις διαφορετικές απόψεις για την πολιτική που υπάρχουν στο Συμβούλιο.

Αγοράζοντας με αμετάβλητο ρυθμό

Η Morgan Stanley πιστεύει ότι η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο ρυθμό των αγορών του PEPP έως τον Δεκέμβριο και πιθανότατα θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό αγορών των περίπου 80 δισ. ευρώ ανά μήνα μέχρι τότε.

Τα «γεράκια» «(σ.σ. οι υπέρμαχοι της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής) μπορεί να υποστηρίξουν μια μείωση στις αγορές, δεδομένης της πρόσφατης ισχυρής αποτύπωσης του πληθωρισμού και τις ευκολότερες συνθήκες χρηματοδότησης, αλλά πιστεύει ότι τα «περιστέρια» (σ.σ. οι υποστηρικτές της χαλαρής νομισματικής πολιτικής) θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ του να μην υπάρξει αλλαγή, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τις προοπτικές, με τους καθοδικούς κινδύνους από τον ιό και τη συμφόρηση της προσφοράς, την ανάκαμψη που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και την αδύναμη μεσοπρόθεσμη προοπτική για τον πληθωρισμό που δικαιολογεί πιο δυναμική δράση πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!