Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Morgan Stanley: Μικρή η βλάβη της πανδημίας για την ελληνική οικονομία
[Euro2day]: Morgan Stanley: Μικρή η βλάβη της πανδημίας για την ελληνική οικονομία

[Euro2day]: Morgan Stanley: Μικρή η βλάβη της πανδημίας για την ελληνική οικονομία

H μόνιμη ζημιά που θα αφήσει πίσω της η υγειονομική κρίση θα είναι μικρότερη και η Ελλάδα μπορεί να έχει το προνόμιο να χάσει τα λιγότερα αυτή τη φορά, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος. Οι πληγές της πανδημίας και η ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Οι υφέσεις δημιουργούν μακροπρόθεσμα σημάδια και «ουλές» (scars) στις οικονομίες αλλά για τη χώρα μας τα αρνητικά σημάδια θα αφήσει η κρίση του κορωνοϊού θα είναι ελαφρώς πιο ήπια από τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρώπης, εξαιτίας και του αρχικού σημείου εκκίνησης της εγχώριας οικονομίας, εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

Όπως εξηγεί ο επενδυτικός οίκος, τα σημάδια που άφησε πίσω της η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και η ευρωπαϊκή κρίση χρέους που ακολούθησε, υπήρξαν ορατά σημάδια σε πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά για την Ελλάδα αυτά τα σημάδια ήταν πολύ χειρότερα.

Ειδικά για την πανδημία όμως, η μόνιμη ζημιά που θα αφήσει πίσω της η κρίση θα είναι μικρότερη και η Ελλάδα μπορεί να έχει το προνόμιο να χάσει τα λιγότερα αυτή τη φορά. Μετά την ύφεση, οι οικονομίες συνήθως δεν καταφέρνουν να επιστρέψουν στο προγενέστερο αναπτυξιακό μονοπάτι που βρίσκονταν και οι λόγοι εδράζουν στο σοκ της ύφεσης στην απασχόληση, στη συσσώρευση κεφαλαίου και την τεχνολογική πρόοδο.

Η Morgan Stanley προσπαθεί να ποσοτικοποιήσει την επίδραση της πανδημίας στηριζόμενη στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!