Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: JP Morgan: Η Ελλάδα πιο «φθηνή» αγορά μετοχών στην Ευρώπη
[Euro2day]: JP Morgan: Η Ελλάδα πιο «φθηνή» αγορά μετοχών στην Ευρώπη

[Euro2day]: JP Morgan: Η Ελλάδα πιο «φθηνή» αγορά μετοχών στην Ευρώπη

Τον χαμηλότερο δείκτη P/E «βλέπει» ο οίκος στη χώρα μας, με σημαντική διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Προβλέπει βελτίωση τα επόμενα χρόνια στα κέρδη ανά μετοχή. Υψηλές συγκριτικά και οι μερισματικές αποδόσεις.

Οι παγκόσμιες μετοχές καταγράφουν νέα υψηλά επίπεδα και οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι η πορεία θα παραμείνει ανοδική, παρότι το σημερινό τείχος ανησυχίας εκτείνεται σε μια πληθώρα παραμέτρων: από την επιβράδυνση της Κίνας, τη μετάλλαξη Delta, την πρόσφατη αμερικανική καταναλωτική αδυναμία, τον υψηλό πληθωρισμό, την κορύφωση των κερδών/μακροοικονομική δυναμική, έως την κυλιόμενη ρευστότητα και το αντίκτυπο του επερχόμενου tapering.

Το κλίμα στις τάξεις των επενδυτών είναι πολύ πιο υποτονικό σήμερα από ό,τι ήταν στην αρχή του έτους, συνεχίζει η αμερικανική τράπεζα, κάτι που θεωρεί ότι είναι καλό. Η αγορά δεν πρέπει να ανησυχεί ούτε για τον οικονομικό κύκλο ούτε και για τη Fed και, με άλλα λόγια, δεν περιμένει λάθη στην πολιτική και η Fed θα δικαιωθεί αναφορικά με την εκτίμηση ότι «ο πληθωρισμός είναι παροδικός».

Από την Ευρωζώνη, η JP Morgan εκτιμά ότι η περιφέρεια είναι ενδιαφέρουσα και οι χώρες της περιοχής είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, εξηγώντας ότι τα κεφάλαια του σχεδίου αντιστοιχούν στο 9,4% του ΑΕΠ, για την Ελλάδα είναι στο 10,4% και στα 19 δισ. ευρώ, το τρίτο υψηλότερο ως ποσοστό μετά την Κροατία και τη Βουλγαρία.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 5,2% φέτος και 4,6% το 2022, σε παρόμοια επίπεδα με τον μέσο όρο της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!