Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Moody’s: Οι μεταρρυθμίσεις στηρίζουν το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας
[Euro2day]: Moody’s: Οι μεταρρυθμίσεις στηρίζουν το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας

[Euro2day]: Moody’s: Οι μεταρρυθμίσεις στηρίζουν το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας

Βελτίωση των θεσμών και της διακυβέρνησης σε αρκετούς τομείς βλέπει η Moody’s. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα ενισχύσουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Βασική πρόκληση για την πιστοληπτική ικανότητα το αυξημένο χρέος.

Το σταθερό πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας ισορροπεί τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, οι οποίες επιταχύνουν την ανάπτυξη, με το υψηλό δημόσιο χρέος της, που παραμένει και η βασική πρόκληση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, γράφει σε νέα έκθεσή της η Moody’s, η οποία την Παρασκευή δεν προχώρησε σε αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας , όπως ήταν προγραμματισμένο.

Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της, το πιστωτικό προφίλ της χώρας αντανακλά το σχετικά υψηλό επίπεδο πλούτου της, σε σύγκριση με το μέτριο μέγεθος της οικονομίας της και την εξίσου μέτρια οικονομική διαφοροποίηση. Η νυν κυβέρνηση έχει βελτιώσει τους θεσμούς και τη διακυβέρνηση σε αρκετούς τομείς. Έτσι, η χώρα επωφελείται μιας ευνοϊκής διάρθρωσης χρέους, ενός σημαντικού «μαξιλαριού» ρευστότητας ενώ και το χρέος συνοδεύεται από προσιτούς όρους σε ότι αφορά την αποπληρωμή.

«Η αξιολόγηση της Ελλάδας θα δέχονταν “ανοδική πίεση” στην περίπτωση που η περαιτέρω πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις απέφερε απτά αποτελέσματα υπό τη μορφή ισχυρότερων επενδύσεων και θα αύξανε περαιτέρω και θα παγίωνε τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει ο συγγραφέας της έκθεσης της Moody’s, Steffen Dyck.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!