Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Moody’s: Χαμηλώνει τον πήχη για τον μεταλλευτικό κλάδο διεθνώς
[Euro2day]: Moody’s: Χαμηλώνει τον πήχη για τον μεταλλευτικό κλάδο διεθνώς

[Euro2day]: Moody’s: Χαμηλώνει τον πήχη για τον μεταλλευτικό κλάδο διεθνώς

Παρόλο που οι τιμές για τα περισσότερα μέταλλα θα είναι υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα ως το τέλος του 2022, δεν θα αυξηθούν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση. Πού αναμένει να κινηθεί το EBITDA.

Οι προοπτικές για την παγκόσμια βιομηχανία μετάλλων και εξόρυξης μεταβάλλονται σε “σταθερές” από “θετικές” με την ορμή της αύξησης των τιμών των βασικών προϊόντων να υποχωρεί έως το 2022, αναφέρει η Moody´s Investors Service σε μια νέα έκθεση.

Παρόλο που οι τιμές για τα περισσότερα μέταλλα θα είναι υψηλότερα από τα μέσα ιστορικά επίπεδα ως το τέλος του 2022, δεν θα αυξηθούν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση.

«Αναμένουμε το EBITDA της βιομηχανίας να αυξηθεί κατά περίπου 8% έως τα μέσα του 2022 με βάση την οικονομική ανάκαμψη που υποστηρίζει η ζήτηση για βασικά μέταλλα, σιδηρομετάλλευμα, χάλυβα και άνθρακα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Moody´s Μπάρμπαρα Μάτος. Οι περισσότερες τιμές βασικών μετάλλων παρουσιάζουν σημάδια σταθερότητας το 2022, αφού έφτασαν σε ιστορικές κορυφές το 2021.

Μεταξύ των κύριων βασικών μετάλλων, οι τιμές του αλουμινίου θα παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022 και οι τιμές του χαλκού θα παραμείνουν ισχυρές τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022 σε σύγκριση με τους ιστορικούς μέσους όρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!