Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μόνιτορ αναγνωρίζει αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του
[Euro2day]: Μόνιτορ αναγνωρίζει αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του

[Euro2day]: Μόνιτορ αναγνωρίζει αν κάποιος πλένει καλά τα χέρια του

Εντοπίζει ακόμη και πότε οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σαπούνι, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Fujitsu. Ξεκίνησε η δημιουργία του πριν από τον κορωνοϊό. Πώς και πού θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Τρεις μήνες μετά την εισήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να τραγουδάει κανείς το “Happy Birthday” δύο φορές την ώρα που πλένει τα χέρια του, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, η ιαπωνική Fujitsu Ltd ανέπτυξε ένα μόνιτορ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα διασφαλίζει, σύμφωνα με την εταιρεία, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, της βιομηχανίας τροφίμων και των ξενοδοχείων πλένουν καλά τα χέρια τους.

Η τεχνητή αυτή νοημοσύνη, που μπορεί να αναγνωρίσει περίπλοκες κινήσεις των χεριών και μπορεί ακόμη και να εντοπίσει πότε οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σαπούνι, αναπτυσσόταν προτού ακόμη ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού για λογαριασμό ιαπωνικών εταιρειών που εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς υγιεινής, σύμφωνα με τη Fujitsu. Αυτή στηρίζεται στην τεχνολογία παρακολούθησης για εγκλήματα, η οποία μπορεί να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις του σώματος.

«Αξιωματούχοι της βιομηχανίας τροφίμων και αυτοί σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό, οι οποίοι το έχουν δει, ανυπομονούν να το χρησιμοποιήσουν και είχαμε και κάποιους που ρωτούσαν για τιμή», δήλωσε ο Γκέντα Σουζούκι, ανώτερος ερευνητής στην ιαπωνική εταιρεία. Η Fujitsu, πρόσθεσε, δεν έχει ακόμη αποφασίσει επισήμως αν θα διαθέσει στην αγορά την τεχνολογία αυτή τεχνητής νοημοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!