Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μόλις το 20% των διδακτορικών σε τεχνολογίες αιχμής
[Euro2day]: Μόλις το 20% των διδακτορικών σε τεχνολογίες αιχμής

[Euro2day]: Μόλις το 20% των διδακτορικών σε τεχνολογίες αιχμής

Περίπου το ένα τρίτο των 44.000 διδακτόρων που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκπονούν διατριβή στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

Δυσκολίες στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας αντιμετωπίζουν πάνω από τρεις στις δέκα ελληνικές βιομηχανίες (ποσοστό 35,6%), λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δεξιοτήτων στην αγορά. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των διδακτόρων, που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, παραμένει πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ λιγότερο από το 20% των διδακτορικών στη χώρα μας κατευθύνεται σε τεχνολογίες αιχμής, έναντι ποσοστού 90% στη Δανία.

Την εικόνα αυτή, που αναδεικνύει τη μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στην παραγωγή γνώσης στο πλαίσιο της εκπόνησης διδακτορικών στην Ελλάδα και των αναγκών της αγοράς, «φωτογραφίζει» η Δρ Μαρία Μποζούδη, Senior Advisor του ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών στον Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Δικτύων και Περιφερειακής Πολιτικής παραθέτοντας και στατιστικά στοιχεία από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την ΕΛΣΤΑΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),και το ΣΕΒ-ΙΟΒΕ.

Οικονομικά μη ενεργοί ή άνεργοι το 21% των διδακτόρων

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», η Δρ Μποζούδη επισημαίνει πως περίπου το ένα τρίτο των 44.000 διδακτόρων που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα (αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2000) εκπονούν διατριβή στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!