Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με την Bpifrance
[Euro2day]: Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με την Bpifrance

[Euro2day]: Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με την Bpifrance

Υπογράφηκε στο Παρίσι μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας (MoU), για δύο χρόνια, με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης BIG (Bpifrance Inno Generation) στο Παρίσι, η Πρόεδρος και CEO της HDB κα Αθηνά Χατζηπέτρου (φωτό), υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας (MoU) με την αντίστοιχη αναπτυξιακή τράπεζα της Γαλλίας Bpifrance που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της HDB, κ Παντελή Τζωρτζάκη και ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομολόγους τους από τη Bpifrance για τη διερεύνηση δράσεων υλοποίησης της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διασύνδεσης με Γάλλους επιχειρηματίες.

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω διεξαγωγής σεμιναρίων, συνέδριων, επιχειρηματικών φόρουμ και άλλων εκδηλώσεων.

• Προώθηση οικονομικών συμπράξεων μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

• Δημιουργία διμερών εργαλείων χρηματοδότησης: Η HDB και η Bpifrance θα εξετάσουν τη συγχρηματοδότηση έργων κοινού ενδιαφέροντος.

• Συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών: Η HDB και η Bpifrance, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία εργαλείων εγγυήσεων και χρηματοδότησης που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

• Προώθηση και διευκόλυνση τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας για τη δημιουργία και προσέλκυση επενδυτών σε ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής κοινότητας InnoAgora by HDB, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα EuroQuity της Bpifrance.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!