Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μύθοι και αλήθειες για τη long covid
[Euro2day]: Μύθοι και αλήθειες για τη long covid

[Euro2day]: Μύθοι και αλήθειες για τη long covid

Νέα έρευνα δίνει νέα δεδομένα για τις περιπτώσεις που η νόσηση από κορωνοϊό δημιουργεί μακροπρόθεσμα προβλήματα στους ανθρώπους. Σε ποιες κατηγορίες εμφανίζονται συχνότερα τα επίμονα συμπτώματα.

Η long covid δείχνει να επηρεάζει ένα ποσοστό μεταξύ 3-11,7% των ανθρώπων που μολύνονται με κορωνοϊό, σύμφωνα με ανάλυση της βρετανικής στατιστικής αρχής που χρησιμοποιεί διαφορετικές προσεγγίσεις για να προσδιορίσει την πραγματική εμφάνιση των μακροχρόνιων επιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ανάλυση, έως 17,7% των ατόμων που είχαν συμπτώματα covid αναφέρουν ότι τα συμπτώματα επιμένουν μετά από 12 εβδομάδες, όμως το ποσοστό των συμπτωματικών που εμφανίζουν τουλάχιστον ένα από τα 12 κοινά συμπτώματα της long covid συνεχόμενα για 12 εβδομάδες ή περισσότερο διαμορφώνεται στο 6,7%.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο η ίδια στατιστική αρχή είχε αναφέρει ότι το 13,7% των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό συνεχίζουν να εμφανίζουν κάποια συμπτώματα για 12 εβδομάδες ή περισσότερο.

Η νέα μελέτη διαπιστώνει ότι, όταν εξετάζονται άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό – ανεξαρτήτως του αν είχαν συμπτώματα ή όχι κατά την αρχική νόσηση – η long covid δεν δείχνει τόσο διαδεδομένη όσο θεωρούταν έως τώρα, αναφέρει το New Scientist. Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί, μόλις το 5% ανέφερε ότι εμφάνιζε ένα ή περισσότερα από 12 κοινά συμπτώματα 12-16 εβδομάδες μετά τη μόλυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!