Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μοιράζει θέσεις στα πανεπιστήμια ο Ερντογάν
[Euro2day]: Μοιράζει θέσεις στα πανεπιστήμια ο Ερντογάν

[Euro2day]: Μοιράζει θέσεις στα πανεπιστήμια ο Ερντογάν

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του εξωπανεπιστημιακού Μελίχ Μπούλου που με ελάχιστη εμπειρία διορίστηκε πρύτανης στο φιλελεύθερο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι του Βοσπόρου. Οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες.

Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς και ως δημιουργικές διαμαρτυρίες, ή διαμαρτυρίες φεστιβαλικού τύπου. Σε κάθε περίπτωση οι φοιτήτριες και φοιτητές του ελιτίστικου Πανεπιστημίου Μπογάζιτσι του Βοσπόρου άλλαξαν τον στίχο σε αυτό το πασίγνωστο τουρκικό τραγούδι και προσπαθούν και μελωδικά να διαμαρτυρηθούν για το διορισμό ενός εξωπανεπιστημιακού πρύτανη, του Μελίχ Μπούλου.

Άνθρωπος με λίγη εμπειρία, αλλά το βασικότερο διορισμένος σε αυτήν τη θέση από τον πρόεδρο Ερντογάν, επειδή ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα διορισμό που σπάει την παράδοση του πανεπιστημίου.

Διχασμένη η τουρκική κοινή γνώμη

Μια φοιτήτρια που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να πει το όνομά της επισημαίνει τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του Πανεπιστημίου. «Εάν υπάρχουν λόγοι που κάποιοι που φοιτούν σε αυτό το Πανεπιστήμιο είναι ή ήταν τόσο επιτυχημένοι, είναι ότι εδώ επικρατεί ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη γνώση, με άλλα λόγια έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα ελευθερίας στο Πανεπιστήμιο.

Φοβάμαι ότι τώρα αυτό θα χαθεί». Ήδη δεκάδες συμφοιτητές της συνελήφθησαν, πολλοί αφέθηκαν στο μεταξύ ελεύθεροι. Αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. Οι φοιτητές δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!