Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με μείωση 70% εξακολουθούν να κινούνται οι αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη
[Euro2day]: Με μείωση 70%  εξακολουθούν να κινούνται οι αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη

[Euro2day]: Με μείωση 70% εξακολουθούν να κινούνται οι αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη

Αυξήθηκαν 30% σε μια εβδομάδα οι προγραμματισμένες πτήσεις στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης που ενδιαφέρον τον ελληνικό τουρισμό. Χαρακτήρα χρηματιστηριακών δεικτών αποκτούν για την παγκόσμια οικονομία τα μεγέθη που απεικονίζουν τον προγραμματισμό θέσεων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Αν έγινε κάτι απολύτως ξεκάθαρο την περίοδο της πανδημίας είναι πως οι αερομεταφορές αποτελούν, πλέον, συστημική μεταβλητή μεταβλητή της παγκόσμιας οικονομίας. Κατ’ επέκταση, η παρακολούθηση της μεταβολής του προγραμματισμού θέσεων (capacity) από τις αεροπορικές εταιρείες προσλαμβάνει χαρακτηριστικά χρηματιστηριακών δεικτών ανάλογων με του Baltic Index για την ποντοπόρο ναυτιλία.

Ο λόγος είναι απλός. Η εξέλιξη του προγραμματισμού πτήσεων από τις αεροπορικές αποτυπώνει σε ένα βαθμό την πορεία της ζήτησης που εκδηλώνεται για ταξίδια σε διάφορες περιοχές του πλανήτη αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργούνται για τις τοπικές οικονομίες.

Με τον τουρισμό να έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε βασικό κινητήριο άξονα της παγκόσμιας οικονομίας και αναντικατάστατο «τροφοδότη» αναρίθμητων κλάδων σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των οικονομιών, ο προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων αποκτά καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση επιχειρήσεων και τη βιωσιμότητα θέσεων απασχόλησης.

Το restart του ελληνικού τουρισμού εξαρτάται, αναπόφευκτα, όχι από κυρίως από την καλή υγειονομική εικόνα της Ελλάδας διεθνώς αλλά τον αριθμό πτήσεων που θα είναι διαθέσιμες για τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες αλλά και τον αριθμό των επιβατών που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!