Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μειωμένος ΦΠΑ και επιδότηση μισθού για να… βγει το καλοκαίρι
[Euro2day]: Μειωμένος ΦΠΑ και επιδότηση μισθού για να… βγει το καλοκαίρι

[Euro2day]: Μειωμένος ΦΠΑ και επιδότηση μισθού για να… βγει το καλοκαίρι

Ποια μέτρα «κλειδώνουν» για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης και ποιες προτάσεις δεν προχωράνε. Κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχει το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν.

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και της εστίασης τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Οι μειώσεις ΦΠΑ από το 24% στο 13% για καφέ, τσάι, αναψυκτικά, και ρόφημα σοκολάτας τα οποία πωλούνται σε καφέ καθώς και για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα ισχύσουν έως το τέλος Σεπτέμβρη με δυνατότητα επανεξέτασης για πιθανή χρονική επέκταση, ενώ η βεντάλια των φορολογικών παρεμβάσεων δεν αποκλείεται επίσης να διευρυνθεί με ευρύτερα μέτρα για το σύνολο της εστίασης, το φθινόπωρο.

Το μεγαλύτερο βάρος της κυβέρνησης πέφτει τώρα στην στήριξη της απασχόλησης, προκειμένου να «σωθούν» όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας σε ένα καλοκαίρι το οποίο από πλευράς τουρισμού θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα

«Πιλότο» για τη στήριξη των θέσεων εργασίας αποτελεί το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει πλήρως μορφοποιηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Με αυτό το δεδομένο το ύψος του μισθού των εργαζομένων που θα έρθει να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός παραμένει ανοιχτό, αν και το γερμανικό μοντέλο στο οποίο πατάει το πρόγραμμα SURE προβλέπει ότι το κράτος καλύπτει το 60% της διαφοράς των μηνιαίων καθαρών αποδοχών -λόγω μείωσης των ωρών εργασίας- και το 50% των ασφαλιστικών εισφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!