Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μειωμένες προσδοκίες για είσοδο Eurobank στον δείκτη MSCI Greece
[Euro2day]: Μειωμένες προσδοκίες για είσοδο Eurobank στον δείκτη MSCI Greece

[Euro2day]: Μειωμένες προσδοκίες για είσοδο Eurobank στον δείκτη MSCI Greece

Οι εκτιμήσεις για την αναδιάρθρωση και οι υπολογισμοί για τις πιθανές εισροές κεφαλαίων. Η περίπτωση της Eurobank και τι θα σημαίνει η αύξηση στη στάθμιση της χώρας στους δείκτες του MSCI για την Ελλάδα.

Οι πιθανότητες να υπάρξουν αλλαγές στις στους δείκτες MSCI για την Ελλάδα είναι περιορισμένες. Υπάρχει ωστόσο μια μικρή πιθανότητα να εισέλθει στο δείκτη MSCI Greece ο τίτλος της Eurobank, αφού πληροί τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης στο μεγάλο δείκτη της MSCI της χώρας.

H γαλλική Societe Generale, παρότι δεν δίνει πιθανότητες για την είσοδο της Eurobank στο δείκτη MSCI Greece, υπολογίζει ότι αυτό συμβεί θα έχει σημαντικές εισροές ο δείκτης.

Πιο αναλυτικά, η αύξηση στη στάθμιση της χώρας θα είναι 0,021% και οι συνολικές εισροές θα διαμορφωθούν στα 86 εκατ. δολάρια ή 129 εκατ. μετοχές ή 18,5 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα της μετοχής των τελευταίων είκοσι ημερών που η SG την υπολογίζει σε 6,98 εκατ. μετοχές.

Αν αυτό συμβεί, τότε η στάθμιση της χώρας θα αυξηθεί και οι εισροές για τη μετοχή της Eurobank θα είναι σημαντικές. Εξίσου σημαντική θα είναι και η αναβάθμιση για το δείκτη της χώρας, ο οποίος έχει το μίνιμουμ αριθμών μετοχών με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo . Το γεγονός ότι το πιθανό rebalancing περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δεικτοβαρών μετοχών και με σημαντική βαρύτητα, όταν οι συναλλαγές στην αγορά είναι μειωμένες, δημιουργεί συνθήκες υψηλής μεταβλητότητας έως και την ολοκλήρωση των καθορισμένων αλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!