Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μήνυμα της Άγκυρας, δεν αποσύρεται από τη Λιβύη
[Euro2day]: Μήνυμα της Άγκυρας, δεν αποσύρεται από τη Λιβύη

[Euro2day]: Μήνυμα της Άγκυρας, δεν αποσύρεται από τη Λιβύη

Κύκλοι πιέζουν τους Λίβυους κυβερνήτες να φύγουν οι τουρκικές δυνάμεις. Όμως οι Λίβυοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, δεξί χέρι του Ερντογάν. Να κάνουν πίσω οι ΗΠΑ για τα F-35…

Η Άγκυρα δεν αποσύρεται από τη Λιβύη, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. «Στη Λιβύη βρισκόμαστε βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε το 2019. Ο βασικός λόγος της παρουσίας του στρατού μας είναι η παροχή εκπαίδευσης» υποστήριξε.

Γνωρίζουμε, πρόσθεσε ο Καλίν, πως κάποιοι κύκλοι πιέζουν τους Λίβυους κυβερνήτες για να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις. «Όμως οι Λίβυοι έδειξαν ξεκάθαρα τη στάση τους και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας», σημείωσε όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Επίσης με σκληρή γλώσσα μίλησε για «παράνομη μονομερή έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35» εκ μέρους των ΗΠΑ.

Το «δεξί χέρι» του Ερντογάν δήλωσε ότι… «περιμένουμε να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό. Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο ή κάποια απειλή ασφάλειας στο θέμα των F-35».

«Tα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με διαβουλεύσεις. Όμως πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και προτεραιότητά μας είναι το εθνικό μας συμφέρον. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όμως αυτό δεν μας αφήνει δίχως εναλλακτικές λύσεις» υποστήριξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!