Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Milliyet: Εντολή Ερντογάν να μην ανοίξουν πρώτοι πυρ
[Euro2day]: Milliyet: Εντολή Ερντογάν να μην ανοίξουν πρώτοι πυρ

[Euro2day]: Milliyet: Εντολή Ερντογάν να μην ανοίξουν πρώτοι πυρ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ζήτησε «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που υπάρξουν απόπειρες επίθεσης από την αντίθετη πλευρά προς τα πολεμικά πλοία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του Oruc Reis».

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας συζητήθηκαν στο συμβούλιο που έλαβε χώρα υπό τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την τουρκική Milliyet τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Τουρκία σε περίπτωση που γίνει κάποια απόπειρα επίθεσης στο πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δόθηκε εντολή «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που υπάρξουν απόπειρες επίθεσης από την αντίθετη πλευρά προς τα πολεμικά πλοία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του πλοίου Oruc Reis».

Παράλληλα, δόθηκε επίσης η εντολή στα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis να μην ανοίξουν πρώτα πυρ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μόνο σε περίπτωση οποιωνδήποτε ενεργειών της αντίθετης πλευράς.

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αναμένεται να κινηθεί μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων σε Ρόδο και Καστελόριζο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak πριν λίγες ημέρες.

Πληροφορίες για νέα παράταση της τουρκικής NAVTEX

Για παράταση της τουρκικής NAVTEX, κάνει επίσης λόγο το ίδιο δημοσίευμα της Yeni Safak.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!