Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μικτούς χώρους επιλέγουν εστιατόρια και καφέ-μπαρ
[Euro2day]: Μικτούς χώρους επιλέγουν εστιατόρια και καφέ-μπαρ

[Euro2day]: Μικτούς χώρους επιλέγουν εστιατόρια και καφέ-μπαρ

Τι έδειξε η δημοσκόπηση μεταξύ ιδιοκτητών χώρων εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Ανεφάρμοστο το μέτρο, περιμένουμε αλλαγές, λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου, τονίζοντας ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να διώχνουν πελάτες. Διαβούλευση με την κυβέρνηση

Μικτούς εσωτερικούς χώρους, που θα δέχονται τόσο τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες από κορωνοϊό, όσο και ανεμβολίαστους πελάτες, επιλέγει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης της Θεσσαλονίκης.

Σε άτυπη δημοσκόπηση που διενήργησε ηλεκτρονικά η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 468 επιχειρηματιών, μέσω πλατφόρμας επικοινωνίας, το 85% απάντησε πως προτίθεται να δηλώσει την επιχείρησή του ως μικτή. Μόλις το 6% δήλωσε πως θα δέχεται αμιγώς εμβολιασμένους και αναρρώσαντες, ενώ το 9% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Για τους διοργανωτές της δημοσκόπησης το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη. «Θα έλεγα, αντιθέτως, πως ήταν έκπληξη το 6% των συναδέλφων που επέλεξε τους αμιγώς εμβολιασμένους, περίμενα χαμηλότερο ποσοστό», είπε στο iatronet o γενικός γραμματέας του φορέα, Μιχάλης Επιτροπίδης, προσθέτοντας πως «σε αυτή τη συγκυρία δεν έχουμε ούτε τη διάθεση ούτε την πολυτέλεια να διώχνουμε έστω και έναν πελάτη».

Στην ουσία, το συντριπτικό ποσοστό των επιχειρηματιών που επέλεξαν τους μικτούς χώρους, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, με αίτημα τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!