Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μηδένισαν» τα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο
[Euro2day]: «Μηδένισαν» τα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο

[Euro2day]: «Μηδένισαν» τα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο

Η Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 είχε έσοδα 543,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος, εν μέσω καραντίνας, μόλις 7,3 εκατ. ευρώ! Στο 96,2% η μείωση στις αφίξεις. Ελλειμμα 1,1 δισ. ευρώ καταγράφεται στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Τον Απρίλιο του 2020, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μικρότερο κατά 264 εκατ. ευρώ από εκείνο του Απριλίου του 2019, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων και παρά την επιδείνωση στα ισοζύγια υπηρεσιών και δευτερογενών εισοδημάτων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών περιορίστηκε, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές. Η μείωση των συνολικών εξαγωγών και εισαγωγών αγαθών αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη μείωση της αξίας των εξαγωγών και εισαγωγών καυσίμων, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Οι εξαγωγές καυσίμων σε σταθερές τιμές σημείωσαν μικρή πτώση κατά 2,4%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,2%. Οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα μειώθηκαν κατά 13,2% σε τρέχουσες τιμές (-12,6% σε σταθερές τιμές). Παράλληλα, οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα μειώθηκαν με ρυθμό 20,7% σε τρέχουσες τιμές (-20,2% σε σταθερές τιμές), ο οποίος ήταν ταχύτερος από το ρυθμό μείωσης των εξαγωγών.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε, λόγω της μεγάλης επιδείνωσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου μεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!