Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μιανμάρ: Διαδηλώσεις για πέμπτη διαδοχική μέρα
[Euro2day]: Μιανμάρ: Διαδηλώσεις για πέμπτη διαδοχική μέρα

[Euro2day]: Μιανμάρ: Διαδηλώσεις για πέμπτη διαδοχική μέρα

“Μπορούν να πυροβολήσουν μια νεαρή γυναίκα, αλλά δεν μπορούν να κλέψουν την ελπίδα και την αποφασιστικότητα ενός λαού”, έγραψε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ. “Ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος στους διαδηλωτές στη Μιανμάρ”.

Οι κάτοικοι της Μιανμάρ άρχισαν και σήμερα να βγαίνουν στους δρόμους για πέμπτη συνεχή ημέρα, μετά τη νυχτερινή επιδρομή του στρατού στην έδρα του κόμματος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, μια ενέργεια που δείχνει την αποφασιστικότητα των πραξικοπηματιών στρατηγών απέναντι στις εκκλήσεις για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα) στο κέντρο της Ρανγκούν, της οικονομικής πρωτεύουσας της Μιανμάρ, αφού χθες η καταστολή ξεπέρασε νέα όρια. Διαδήλωση ήταν σε εξέλιξη και στη Ναϊπιντάου, την πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία (NLD), οι στρατιωτικοί διεξήγαγαν χθες Τρίτη επιδρομή στα γραφεία του κόμματος στη Ρανγκούν.

“Η στρατιωτική δικτατορία εισέβαλε και κατέστρεψε το γενικό αρχηγείο του NLD περίπου στις 21:30”, επεσήμανε το κόμμα στη σελίδα του στο Facebook, την ώρα που διεξάγονταν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού εναντίον του πλήθους.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε χθες τη “δυσανάλογη” και “απαράδεκτη” χρήση βίας από τον στρατό.

Γυναίκα τραυματισμένη από σφαίρα

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ, Τομ Άντριους, καταδίκασε τη χρήση βίας και διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε μια νεαρή γυναίκα στη Ναϊπιντάου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!