Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μία δόση εμβολίου δεν αρκεί για να νικήσει την παραλλαγή Δέλτα
[Euro2day]: Μία δόση εμβολίου δεν αρκεί για να νικήσει την παραλλαγή Δέλτα

[Euro2day]: Μία δόση εμβολίου δεν αρκεί για να νικήσει την παραλλαγή Δέλτα

Μελέτη Γάλλων ερευνητών δείχνει ότι μία δόση εμβολίου παρέχει πολύ μικρή προστασία ενάντια στη μόλυνση από την παραλλαγή Δέλτα. Τα στοιχεία από έρευνες στο Ισραήλ και τη Βρετανία.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού μπορεί να διαφύγει από τα αντισώματα που στοχεύουν συγκεκριμένα μέρη του ιού, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Nature.

Tα ευρήματα παρέχουν μια εξήγηση για τη μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενάντια στη Δέλτα, σε σχέση με άλλες παραλλαγές.

Η παραλλαγή, η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία, θεωρείται ότι είναι περίπου 60% πιο μεταδοτική από την Άλφα, την εκδοχή του ιού που έπληξε σφοδρά τη Βρετανία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης νωρίτερα φέτος, και η οποία ενδέχεται να είναι δύο φορές πιο μεταδοτική από την αρχική εκδοχή του κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Δέλτα βρίσκεται πίσω από τις νέες εξάρσεις του ιού σε ανεμβολίαστους πληθυσμούς σε χώρες όπως η Μαλαισία, η Πορτογαλία, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

Όπως μεταδίδoυν οι New York Times, η Δέλτα είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στις ΗΠΑ. Οι μολύνσεις σε αυτή τη χώρα είχαν σταθεροποιηθεί σε επίπεδα που ήταν τα χαμηλότερα από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, οι νοσηλείες και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να κινούνται χαμηλότερα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού: το 48% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 55% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!