Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο
[Euro2day]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο

[Euro2day]: Τα μέτρα στήριξης που παρατείνονται και τον Απρίλιο

Παράταση στις αναστολές συμβάσεων σε εταιρείες που πλήττονται άμεσα, τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα. Ποιοι κερδίζουν αναστολή πληρωμής φόρων και πίστωση χρόνου για τις επιταγές. Τι ισχύει για τα ενοίκια. Τα μέτρα για τουρισμό και πολιτισμό.

Επέκταση των μέτρων στήριξης τα οποία ίσχυαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με το πρόσθετο κόστος στο 1 δισ. ευρώ και τον συνολικό λογαριασμό του 2021 να υπερβαίνει πλέον τα 14 δισ. ευρώ, ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης.

Μηδενικά και «κουρεμένα» ενοίκια επεκτείνονται και τον Απρίλιο όπως και τα επιδόματα αναστολών εργασίας, ενώ το δημόσιο θα καταβάλει Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή, το οποίο θα υπολογιστεί με τιμή αναφοράς τα 534 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2021 ξεκίνησε να εκτελείται με την παραδοχή μέτρων συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο αρχικά διευρύνθηκε στα 11,6 δισ. ευρώ και πλέον υπερβαίνει τα 14 δισ. ευρώ, με την παραδοχή ότι εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων, η λειτουργία της οικονομίας θα επανέρχεται σταδιακά σε συνθήκες κανονικότητας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία επιστρατεύουν τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού, ώστε να δοθούν επιχορηγήσεις κατά τη διαδικασία της επανεκκίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!