Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μέδουσες επελαύνουν στις παραλίες της Χαλκιδικής
[Euro2day]: Μέδουσες επελαύνουν στις παραλίες της Χαλκιδικής

[Euro2day]: Μέδουσες επελαύνουν στις παραλίες της Χαλκιδικής

«Να μην κινδυνολογούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που δημιουργείται κυρίως σε κλειστούς κόλπους. Εντοπίζεται σε ένα μικρό κομμάτι της Κασσάνδρας», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρ. Τάσιος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα περί “τοξικών μεδουσών” στη Χαλκιδική, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

“Να μην κινδυνολογούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που δημιουργείται κυρίως σε κλειστούς κόλπους. Εντοπίζεται σε ένα μικρό κομμάτι της Κασσάνδρας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά βάση στην κλιματική αλλαγή. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι “το φαινόμενο δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό” και ότι “θα φύγει με το φύσημα του ανέμου, ενώ δεν είναι επικίνδυνο, διότι – αν χρειαστεί – αντιμετωπίζεται εύκολα με λίγη αμμωνία”.

Η Χαλκιδική ως προορισμός είναι πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, με 96 γαλάζιες σημαίες. Αυτό και μόνο, δείχνει την αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει στο νομό μας, ώστε να έχουμε καταφέρει την απόλυτα ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών μας και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη “ερμηνεία” πέραν της επιστημονικής γνώσης, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που η χώρα μας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε υπεύθυνα τη δύσκολη μάχη με την πανδημία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!