Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μάλτα: Στα άκρα έφτασαν 425 μετανάστες στα πλοιάρια
[Euro2day]: Μάλτα: Στα άκρα έφτασαν 425 μετανάστες στα πλοιάρια

[Euro2day]: Μάλτα: Στα άκρα έφτασαν 425 μετανάστες στα πλοιάρια

Σε απόγνωση χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να απελευθερωθούν από το θαλάσσιο κλοιό, εγκλωβισμένοι σχεδόν 40 ημέρες. Η ανταρσία και η απόφαση για… ανάποδα ολοταχώς από τη Βαλέτα.

Η Μάλτα υποχρεώθηκε να επιτρέψει να αποβιβαστούν στο έδαφός της 425 μετανάστες, που κρατούνταν σε πλοιάρια μεσοπέλαγα για περισσότερο από έναν μήνα, όταν μια ομάδα από αυτούς απείλησε να απαγάγει το πλήρωμα των ναυλωμένων αυτών σκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του υποχρεώθηκε να δράσει όταν το πλήρωμα ενός από τα πλοιάρια κάλεσε τον ίδιο ζητώντας του βοήθεια.

“Μας έδωσαν μισή ώρα να ενεργήσουμε αλλιώς θα απήγαγαν το πλήρωμα”, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές αποφάσισαν να μην επιβιβαστούν δια της βίας στο πλοίο για να συγκρατήσουν τους μετανάστες καθώς ο στρατός τους προειδοποίησε για τον κίνδυνο να τραυματιστούν τόσο μετανάστες όσο και άνδρες του λιμενικού.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVM, οι μετανάστες κατέλαβαν τμήματα του πλοιαρίου αφήνοντας το πλήρωμα και άνδρες ασφαλείας περιορισμένους στη γέφυρά του. Στη συνέχεια το πλοιάριο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Βαλέτας συνοδευόμενο από δύο περιπολικά σκάφη του στρατού.

Η κυβέρνηση της Μάλτας ξεκίνησε να επιβιβάζει διασωθέντες μετανάστες σε ναυλωμένα τουριστικά σκάφη στο τέλος Απριλίου επιμένοντας ότι τα λιμάνια της χώρας ήταν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!