Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μακρόν: Το εμβόλιο δεν πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς
[Euro2day]: Μακρόν: Το εμβόλιο δεν πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς

[Euro2day]: Μακρόν: Το εμβόλιο δεν πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς

Οι προσπάθειες που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι είναι αναγκαίο αυτό το εμβόλιο να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, δήλωσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εκτιμά ότι ένα πιθανό εμβόλιο εναντίον της νόσου Covid-19 δεν πρέπει να υπόκειται «στους νόμους της αγοράς», αφού ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος Sanofi ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τις ΗΠΑ, εάν αναπτύξει ένα, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Οι δηλώσεις του ομίλου «προβλημάτισαν όλους εκείνους που εργάζονται (στη μάχη εναντίον του ιού), μεταξύ αυτών τον πρόεδρο», που αναμένεται να κάνει δεκτά ηγετικά στελέχη της Sanofi στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, συμπληρώνει το προεδρικό μέγαρο.

«Οι προσπάθειες που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι είναι αναγκαίο αυτό το εμβόλιο να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και να μην υπόκειται στους νόμους της αγοράς» υπογραμμίζει η ίδια πηγή, επιμένοντας στη σημασία να συνεχιστούν οι «πολλαπλές, σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη, με τη συμμετοχή πολυμερών παραγόντων, μιας συλλογικής και συντονισμένης απάντησης» στην πανδημία.

Το Ελιζέ διευκρίνισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει το θέμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τους υπεύθυνους της φαρμακευτικής εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι «σημαντικό να συνεχίσουμε να προχωράμε με τη Sanofi».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, που συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Sanofi Σερζ Ουάινμπεργκ, τόνισε ότι «η ίση πρόσβαση σε όλους σε ένα εμβόλιο δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Το εμβόλιο πρέπει να φθάσει σε όλες τις περιοχές, λέει ο CEO του ομίλου

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού να φθάσει σε όλες τις περιοχές, ώρες αφότου η γαλλική κυβέρνηση διατύπωσε τους προβληματισμούς της για το ενδεχόμενο ο φαρμακευτικός κολοσσός να δώσει κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε ορισμένες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!