Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μάχη επιβίωσης για τον Αρμιν Λάσετ του CDU
[Euro2day]: Μάχη επιβίωσης για τον Αρμιν Λάσετ του CDU

[Euro2day]: Μάχη επιβίωσης για τον Αρμιν Λάσετ του CDU

Αναβρασμός στα χριστιανικά κόμματα. Μόνο η προοπτική κυβερνητικής συμμετοχής διατηρεί μετά την ήττα των εκλογών τον Άρμιν Λάσετ στην αρχηγία του CDU.

Η απογοήτευση και αγανάκτηση στα χριστιανικά κόμματα, το CDU και το βαυαρικό CSU, είναι μεγάλη. Οι συνέπειες του εκλογικού τους αποτελέσματος στις εθνικές εκλογές την Κυριακή συνεπάγονται -με τη μείωση της εκλογικής δύναμης κατά σχεδόν εννέα μονάδες στο 24,1%- το χαμηλότερο ποσοστό σε εθνικές εκλογές στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, την ανάδειξη των Σοσιαλδημοκρατών σε πρώτο κόμμα, τη συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά 1/5, τον ορατό κίνδυνο οι Χριστιανοδημοκράτες να είναι στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας μόνιμα τρίτο κόμμα.

Οργή στο CDU

«Σεισμική δόνηση» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Παράλληλα έκανε λόγο για «εσφαλμένες αποφάσεις» -«και σε ό,τι αφορά τις επιλογές προσώπων». Παρότι δεν έγινε πιο σαφής, ήταν ξεκάθαρο ότι στο στόχαστρο της κριτικής του βρίσκεται ο υποψήφιος καγκελάριος των χριστιανικών κομμάτων Άρμιν Λάσετ. Παρόμοιες επισημάνσεις έχουν κάνει και άλλα ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών.

Ενδεικτικές για ο κλίμα που επικρατεί στους Χριστιανοδημοκράτες είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν και αντιπρόεδρου του CDU, ο οποίος θεωρείται στενός εσωκομματικός σύμμαχος του κ. Λάσετ. Ενώ κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σπαν ζήτησε στο Spiegel Online την αλλαγή φρουράς: τα ηνία του κόμματος θα πρέπει να τα αναλάβει η γενιά των σαραντάρηδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!