Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μαχαίρι στο δώρο Χριστουγέννων λόγω Covid-19
[Euro2day]: Μαχαίρι στο δώρο Χριστουγέννων λόγω Covid-19

[Euro2day]: Μαχαίρι στο δώρο Χριστουγέννων λόγω Covid-19

Πώς οι αναστολές συμβάσεων ανατρέπουν τα δεδομένα. Αντιδράσεις από ειδικούς για την διάταξη που αφορά την αναπλήρωση των ημερών υποχρεωτικής καραντίνας με υπερωρίες χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Τι εισηγήσεις δέχεται το υπ. Εργασίας.

Με βάση την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και όχι τον ονομαστικό μισθό, θα υπολογιστεί για τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Χριστουγέννων, με το κράτος να καλύπτει το μέρος που αντιστοιχεί στο διάστημα που οι συμβάσεις είχαν τεθεί σε αναστολή. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων σε σημαντική μείωση του επιδόματος, που βάσει νόμου θα πρέπει να καταβληθεί στους δικαιούχους έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες και θα περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών κατά την περίοδο του Φθινοπώρου, το υπουργείο Εργασίας προωθεί διάταξη με την οποία θα ξεκαθαρίζει τις προϋποθέσεις και τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις – εργοδότες που η λειτουργία τους ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής, αλλά και σε αυτές που ανήκουν στις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και για κάποιο διάστημα έθεσαν τις συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενών τους σε αναστολή.

Σύμφωνα με αυτή, το επίδομα εορτών Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, δηλαδή έως την 21 Δεκεμβρίου του 2020. Στην περίπτωση εργαζόμενων που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, με αποτέλεσμα η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, αφού αφαιρεθούν τα διαστήματα αναστολής, να μην καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους που αποτελεί προϋπόθεση για την λήψη του Δώρου Χριστουγέννων, το επίδομα θα καταβάλλεται από τον εργοδότη μειωμένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!