Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με «λουκέτο» κινδυνεύει μία στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα
[Euro2day]: Με «λουκέτο» κινδυνεύει μία στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα

[Euro2day]: Με «λουκέτο» κινδυνεύει μία στις 3 επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Μεγαλύτερο «δίχτυ» προστασίας για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού ζητούν εκπρόσωποι φορέων. Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εταιρείες κρούει η ΓΣΕΒΕΕ. Για «νομιμοποίηση» της απλήρωτης εργασίας κάνουν λόγο τα συνδικάτα.

Με κριτική «ματιά» βλέπουν συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς τις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Οι σχετικές τοποθετήσεις έγιναν στη σημερινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητούνται οι ΠΝΠ με τα μέτρα (θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια την επόμενη Δευτέρα).

«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις χτύπησε o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημειώνοντας πως «μία στις τρεις επιχειρήσεις εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο διακοπής της δραστηριότητάς της το επόμενο εξάμηνο».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις εκφράζει φόβους πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της το επόμενο εξάμηνο», ενώ μόνο το 35,3% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε το προηγούμενο εξάμηνο. Το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι μειώθηκε η ρευστότητα. Ενδεικτικό των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία είναι πως το 25% των επιχειρήσεων αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία και μία στις τρεις καθυστέρησε να πληρώσει το ενοίκιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!