Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λουκέτο έβαλαν 75 Γενικές Ιδιωτικές Κλινικές από το 2009
[Euro2day]: Λουκέτο έβαλαν 75 Γενικές Ιδιωτικές Κλινικές από το 2009

[Euro2day]: Λουκέτο έβαλαν 75 Γενικές Ιδιωτικές Κλινικές από το 2009

Η αγορά θεωρεί δεδομένο τα πολλαπλά λουκέτα στην αγορά από τον φετινό Σεπτέμβρη και ειδικότερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς έχουν πνιγεί στα χρέη λόγω της ανύπαρκτης ρευστότητας.

Ακροβατούν με την επιβίωσή τους μία στις δύο ιδιωτικές κλινικές μικρής και μεσαίας δυναμικότητας, γράφει το Iatronet.gr . Με δεδομένο ότι το 50% περίπου της δευτεροβάθμιας περίθαλψης ελέγχεται από ομίλους, μιλάμε για το υπόλοιπο 50% των επιχειρήσεων του κλάδου. Σήμερα στον κλάδο δραστηριοποιούνται 100 κλινικές, που μαζί με τις ψυχιατρικές φτάνουν τις 130. Το 2009 ήταν 175 γενικές κλινικές, χωρίς τις ψυχιατρικές που ήταν άλλες 45.

Η αγορά θεωρεί δεδομένο τα πολλαπλά λουκέτα στην αγορά από τον φετινό Σεπτέμβρη και ειδικότερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς έχουν πνιγεί στα χρέη λόγω της ανύπαρκτης ρευστότητας. Γεγονός το οποίο έχει επιβαρυνθεί και από το δίμηνο κλείσιμο των χειρουργείων λόγω κορωνοϊού, ενώ και στην παρούσα φάση αυτά λειτουργούν στο 75% της δυναμικής τους.

Παράγοντας που διατηρεί θεσμικό ρόλο στον κλάδο ανέφερε στο Iatronet.gr ότι για την κατάσταση αυτή είναι πλήρως ενήμεροι οι αρμόδιοι του Υπουργείου, τονίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι παίκτες που έχουν μια κάποια ρευστότητα μετρούνται πια στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οπως ανέφερε μια μεσαία κλινική με 100 κλίνες και με πληρότητα γύρω στο 50% έχει μηνιαία έξοδα περί τα 180.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!