Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Logistics: Οι νέοι παίκτες, τα εμπορευματικά κέντρα και οι προοπτικές
[Euro2day]: Logistics: Οι νέοι παίκτες, τα εμπορευματικά κέντρα και οι προοπτικές

[Euro2day]: Logistics: Οι νέοι παίκτες, τα εμπορευματικά κέντρα και οι προοπτικές

Η έναρξη εργασιών στο πρώτο εμπορευματικό κέντρο της χώρας, στο Θριάσιο Πεδίο, ο νέος παίκτης που εισέρχεται στις σιδηροδρομικές μεταφορές και η σιδηροδρομική σύνδεση των μεγάλων λιμένων με το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο των logistics.

Αξιοσημείωτες προοπτικές στον κλάδο των logistics καταγράφει η μελέτη «Sectors in focus» της Alpha Bank για τον κλάδο, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή εμπορευματικών κέντρων στην χώρα μας και η σύνδεση των μεγάλων λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις εμπορευματικές μεταφορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σχεδιάζεται η είσοδος και τρίτου παίκτη στις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Rail Cargo Logistics Goldair . Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Περικλής Νικολάου, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, ο εν λόγω πάροχος θα μισθώσει τροχαίο υλικό από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, ανοίγοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Η μελέτη της Αlpha Bank δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των λιμανιών της χώρας στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και κάνει αναφορά σε πέντε λιμένες (Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πάτρας και Ηγουμενίτσας), υπογραμμίζοντας ότι έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνονται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών ως βασικές θαλάσσιες διασυνδέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!