Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα lockdown διπλασίασαν τα κρούσματα Covid-19 στην Αγγλία
[Euro2day]: Τα lockdown διπλασίασαν τα κρούσματα Covid-19 στην Αγγλία

[Euro2day]: Τα lockdown διπλασίασαν τα κρούσματα Covid-19 στην Αγγλία

Επιστήμονες, βουλευτές και τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μέτρα, που καλύπτουν περίπου 20 εκατ. άτομα, δεν κατάφεραν να μειώσουν τα ποσοστά κορωνοϊού, εν μέρει επειδή οι κανόνες ήταν ασαφείς.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στις περισσότερες αγγλικές πόλεις και κωμοπόλεις που υπόκεινται σε μακροπρόθεσματοπικά lockdown, σύμφωνα με την ανάλυση του Guardian, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι οι περιορισμοί προκαλούν σύγχυση.

Σε 11 από τις 16 αγγλικές πόλεις και κωμοπόλεις όπου επιβλήθηκαν περιορισμοί πριν από εννέα εβδομάδες, το ποσοστό μόλυνσης έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί, με τα κρούσματα σε πέντε περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ να αυξάνονται ταχύτερα από τον μέσο όρο της Αγγλίας σε εκείνο το διάστημα.

Στη Γουίγκαν, οι περιπτώσεις αυξήθηκαν από επτά ανά 100.000 κατοίκους σε 102, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Λέστερ είναι η μόνη από τις 16 περιοχές που καταγράφει λιγότερες περιπτώσεις από ό,τι όταν εφαρμόστηκαν τα μέτρα.

Επιστήμονες, βουλευτές και τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μέτρα – τα οποία καλύπτουν περίπου 20 εκατομμύρια άτομα, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου – δεν κατάφεραν να μειώσουν τα ποσοστά κορωνοϊού, εν μέρει επειδή οι κανόνες ήταν ασαφείς.

Την Πέμπτη, περισσότερα από 2 εκατ. άτομα στο Μέρσεϊσαϊντ, το Γουόρινγκτον και το Τίσαϊντ ενημερώθηκαν ότι θα απαγορευόταν από το νόμο να συναντώνται με άλλα νοικοκυριά σε εσωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!