Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε lockdown δύο εβδομάδων ο Λίβανος
[Euro2day]: Σε lockdown δύο εβδομάδων ο Λίβανος

[Euro2day]: Σε lockdown δύο εβδομάδων ο Λίβανος

Αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να δεχθούν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει στα τέλη Οκτωβρίου ότι το 88% των 305 κλινών στις εντατικές μονάδες του Λιβάνου ήταν κατειλημμένο.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα εθνικό lockdown στη χώρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής στον Λίβανο έχουν καταγραφεί 95.355 κρούσματα Covid-19 και 732 θάνατοι.

Αφού κατάφερε να εξαλείψει το πρώτο κύμα της επιδημίας, από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο, χάρη κυρίως σε ένα πρόωρο lockdown, ο Λίβανος καταγράφει από τον Ιούλιο ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων, παρά τους περιορισμούς που τέθηκαν σε κάποιες πόλεις και χωριά.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Χάσαν Ντίαμπ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε ότι η χώρα πλέον έχει φτάσει «στην κόκκινη γραμμή», με τα νοσοκομεία να είναι πλέον στο όριό τους.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο σοβαρού κινδύνου εξαιτίας της ανικανότητας των δημόσιων νοσοκομείων να δεχθούν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση», επεσήμανε ο Ντίαμπ. «Φοβόμαστε ότι θα φτάσουμε στο στάδιο όπου άνθρωποι θα πεθαίνουν στους δρόμους», πρόσθεσε.

«Κατά συνέπεια, λάβαμε σήμερα την απόφαση να κλείσουμε εντελώς» τη χώρα από τις 14 έως τις 30 Νοεμβρίου, εξήγησε, κάνοντας λόγο για «εξαιρέσεις (…) για τον τομέα της υγείας και άλλους ζωτικής σημασίας», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!